Cigarete među tekstilnom robom

Dubinskom kontrolom na magistralnom putu Raška - Kraljevo, u blizini mesta Maglič, carinici su otkrili i zaplenili 100.000 krijumčarenih cigareta skrivenih u tovaru tekstilne robe.

Prekršaj je otkriven kada je na magistralnom putu zaustavljen ''folksvagen turan'' novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji vozač iz okoline Novog Pazara, saopštila je Uprava carina.

Tovarni deo vozila bio je ispunjen tekstilnom robom domaćeg porekla za koju je vozač posedovao otpremnicu, ali su carinici odlučili da detaljno pregledaju tovar u carinskom magacinu u Kraljevu. 

Kada je sva roba bila istovarena utvrđeno je da se među legalno prevoženim tekstilom nalazi i velika količina krijumčarenih cigareta marke "platiinum seven" bez akciznih markica.

Carinici su detaljnim pregledom pronašli crne najlon kese u kojima se nalazilo čak 500 boksova švercovanih cigareta koje su bile zakamuflirane tekstilnom robom domaćeg porekla (farmerke i somot košulje).

Nakon uspešno otkrivenog pokušaja krijumčarenja cigareta, o slučaju su obavešteni policija i poreska uprava kojima su vozilo, legalni tovar tekstila, kao i krijumčarene cigarete predati u u dalju nadležnost.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">