Uhapšeni osumnjičeni za malverzacije sa vozačkim ispitima

Sedam osoba uhapšeno je zbog postojanja osnova sumnje da su počinile koruptivna krivična dela u vezi sa uverenjima o položenom vozačkom ispitu za upravljanje vozilima B i C kategorije, saopštio je MUP.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo primanje mita uhapšeni su I. D. (1966), A. D. (1994) i A. S. (1980), odgovorna lica dve privatne srednje škole Saobraćajne škole Trstenik i Srednje škole Tutin.

Postoje osnovi sumnje da su oni tokom 2018. i 2019. godine, većem broju građana, uz novčanu nadoknadu izdali lažna uverenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka pomenutih srednjih škola.

Zbog postojanja sumnje da su im pomagali u izvršenju krivičnog dela uhapšeni su i M. A. (1968), G. M. (1978), G. S. (1983) i D. N. (1966), tako što su neposredno komunicirali sa kandidatima, uzimali novac i omogućavali ispunjenje uslova da odgovorna lica izdaju uverenja sa neistinitim sadržajem, saopštio je MUP.

Takođe, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, protiv troje zaposlenih u Saobraćajnoj školi Trstenik koji se sumnjiče da su stvorili uslove da se izdaju uverenja, podnete su krivične prijave.

Krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo davanje mita, podneta je i protiv 54 kandidata, za koje se sumnja da su platili odgovornim licima i osnivačima škola kako bi dobili ova uverenja.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg suda u Kraljevu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 13. sep 2019, 01:28) - nb [neregistrovani]

Kupi dozvolu pa u "lov" na nevine...

...dok i sami ne poginu ili se unakaze. No svest, no savest!!!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">