Požar na gradskoj deponiji u Knjaževcu

U ranim popodnevnim satima izbio je požar na gradskoj deponiji u Knjaževcu, javlja dopisnik RTS-a.

Vatra se brzo proširila i zahvatila oko pet hektara na prostoru deponije i smetlišta.  

Na terenu su ekipe knjaževačkog komunalnog preduzeća "Standard" koje uz pomoć vatrogasaca iz Knjaževca i Zaječara pokušavaju da lokalizuju požar, ali gašenje otežava jak vetar.

Nadležni kažu da za sada nema opasnosti od širenja vatre na područje grada i da požar nije napravio nikakvu štetu jer gori samo smeće.

Ipak gust dim koji se širi iz pravca smetlišta zabrinuo je Knjaževčane. 

"Desilo se oko pola tri, kada je puklo gore. Ja sam istrčao, ali ništa nisam mogao da uradim, zvao sam brzo, došli su", ispričao je Dragan Golubović, radnik JKP "Standard" Knjaževac. 

Slobodanka Bogosavljević, jedan od očevidaca, kaže da nije znala otkad gori vatra na deponiji.

Uzrok požara je, kako ističu u JKP "Standard", najverovatnije samozapaljenje usled visokih temperatura i gasova koji se stvaraju u telu deponije. 

"Velike temperature, gasovi koji se stvaraju u telu deponije i došlo je do, sad, da li je ljudski faktor ili jednostavno su se sklopile kocke da se napravi neka varnica ili eksplozija i onda je sve to krenulo", naveo je Bratislav Milijić, tehnički rukovodilac u JKP "Standard".

Prema Milijićevim rečima i ranije se dešavalo da se zapali knjaževačka deponija, ali ovo je sad jako velikih razmera, možda i najveće do sada.

Očekuje se da u toku noći požar bude stavljen pod kontrolu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 22. avg 2019, 12:10) - Knjazevcanin [neregistrovani]

Re: Nekompetentnost

Zasto napadas bez veze, kad se iz teksta izjave jasno ko dan vidi da se misli na MATERIJALNU STETU!!! A stete po zdravlje sigurno da ima, pa tu su produkti sagorevanja svih mogucih vrsta plastike, gume, organskih materija i gasova...Da si iz Knjazevca, znao bi koliki trud ulazu vatrogasci, radnici komunalnog preduzeca i volonteri da se ugasi taj pozar - to nije povrsinska vatra nego gore naslage smeca i do cetiri metra u dubinu!!!

(sreda, 21. avg 2019, 20:58) - anonymous [neregistrovani]

Nekompetentnost

"Надлежни кажу да за сада нема опасности од ширења ватре на подручје града и да пожар није направио никакву штету јер гори само смеће."
A to sto se trujemo udisuci otrove od pozara nije nikakva steta?! Samo ljudski zivot i zdravlje?! Alal vera nadleznima na proceni. Vidi se koliko su obraazovani i dorasli polozaju koji zauzimaju.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">