Suđenje Jeličiću odloženo zbog godišnjeg odmora advokata

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, zbog optužbi za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje Marije Lukić, odloženo je u Osnovnom sudu u Kruševcu jer su advokati okrivljenog na godišnjem odmoru.

Ovo je bilo prvo ročište, od kada je zbog različitih nepravilnosti izmešten sudski postupak iz Bruskog suda i prebačen u Osnovni sud u Kruševcu. Odluku o premeštanju slučaja iz Brusa u Kruševac doneo je Vrhovni kasacioni sud.

"Kada se radi o jednom predmetu koji treba da se sudi u razumnom roku, ovo je ipak suđenje u nerazumnom roku, bez obzira na opravdanje koje ima sudija da ide na godišnji odmor ili sami branioci. A sa druge strane, ako je javnost toliko uznemirena, onda nećemo dozvoliti da u slučaju predsednika opštine grocka Simonovića ne dolaze branioci. To je pojava koja predstavlja ruganje pravosuđu Srbije", rekao je Borivoje Borović, advokat Marije Lukić.

Na zakazanom ročištu danas u Kruševcu prisustvovali su i predstavnici Američke ambasade a ispred suda okupile su se žene iz udruženja "Peščanik" koje daju podršku Mariji Lukić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 15. avg 2019, 08:21) - milun gubar mladenovic [neregistrovani]

drzava

...e to je to... drzava nije sposobna da sprovede jedno obicno sudjenje za uznemiravanje, a kaoli nesto ozbiljnije... pljuc...

div id="adoceanrsvdcfhklggd">