Za smrt Fedora Frimermana optuženima iste kazne

Viši sud u Beogradu osudio je na iste kazne od 27 meseci do deset i po godina zatvora četvoricu bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", optuženih da su prebili na smrt tridesetogodišnjeg Fedora Frimermana 25. jula 2013. godine ispred splava, a naneli teške povrede njegovim prijateljima.

Indentične kazne izrekao im je i prvom presudom koju je potom ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Denis Pavlov osuđen je na 10 i po godina, Njegomir Urošević na 8 godina i četiri meseca zatvora, Dušan Davidović (31) na devet godina i dva meseca, kao i Dušan Mihajlović (42) na dve godine i tri meseca.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom su optuženi bili osuđeni na višegodišenje kazne zatvora u aprilu 2017. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

I na novu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Tužilaštvo ih optužnicom tereti za učešće u krivičnom delu teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 do najviše 30 do 40 godina zatvora.

Sud ih je međutim, kao i prilikom izricanja prve presude, osudio za krivčno delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Frimerman je nastradao dok je pokušavao da spreči sukob prijatelja i radnika obezbeđenja koji je izbio na splavu.

Njegovi prijatelji M. M. N. G. tada su zadobili teške povrede.

Porodica pokojnog mladića ranije se pridružila se krivičnom gonjenju optuženih i zbog pretrpljenog duševnog bola zatražila je odštetu.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">