Hapšenja zbog izrade 4.000 lažnih dokumenata

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su dve organizovane kriminalne grupe koju je činilo ukupno 20 lica.

Jedna organizovana grupa je delovala na području grada Beograda, a druga kriminalna grupa delovala je na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih, navedeno je u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Postoje osnovi sumnje da su izradili više od četiri hiljade lažnih javnih isprava koje su naplaćivali od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenta.

Nakon saslušanja osumnjičenih, tužilac za organizovani kriminal doneće odluku o daljem toku krivičnog postupka.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 15. maj 2019, 17:05) - anonymous Sreten [neregistrovani]

Majko zemljo šta si sve izrodila??

Ovo je rak rana zemlje Srbije i teška bolest. Ko zna ko će ovo moći izlečiti i kako. Pa imamo ljude na najvišem nivou vlasti koji su bili kupci ovakvih dokumenata. Bojim se da je ovo samo zavaravanje da se pokaže narodu da se nešto kreće na bolje. Hapsiti bagru prevarantsku bez imalo milosti. Sudije i tužici evo prilike da se dokažete i pokažete.

(sreda, 15. maj 2019, 16:18) - anonymous [neregistrovani]

Dobro je da se napokon pomerilo sa mrtve tacke

Brojka od 4000 laznih dokumenata je samo kap u moru koliko je zadnjih 10ak godina izdato laznih dokumenata sirom Srbije pogotovo na Jugu,, uglavnom Albancima sa Kosmeta pa cak i iz Albanije. Svi su oni kasnije otisli na zapad odakle ce ih kad-tad vratiti, a vratice ih u Srbiju jer se na papiru vode kao drzavljani Srbije.