Zaplena deviza u nemačkom i poljskom automobilu

Na prelazu Gradina je u dva odvojena slučaja sprečen pokušaj prenosa neprijavljenih deviza ukupne vrednosti gotovo 90.000 evra. Novac je pronađen u vozilima stranih registracija.

Carinici su zaplenili devize na Gradini 14. marta u automobilu "kia" nemačkih registarskih oznaka.

Ka svojoj matičnoj zemlji putovala su dvojica državljana Nemačke, turske nacionalnosti. Iako su izjavili da, pored ličnih stvari, sa sobom nose po 5.000 evra, detaljnim pregledom utvrđeno je drugačije stanje.

U torbici koju je 49-godišnji suvozač nosio oko pojasa ispod jakne, otkriveno je 60.000 neprijavljenih evra, dok je kod vozača pronađeno 10.000 evra. Obojici je vraćen iznos od po 10.000 evra, koliko je dozvoljeno da se prenosi preko granice bez prijavljivanja.

Istog dana u podne, na tom prelazu sprečen je još jedan pokušaj prenosa neprijavljenih deviza, ovog puta u BMV-u poljskih registarskih oznaka, kojim su iz Poljske ka Turskoj putovala dva putnika turske nacionalnosti.

Carinici su tada, najpre u kaseti ispred suvozačevog sedišta pronašli više od 14.000 američkih dolara umotanih u papir. Ubrzo je i u futroli za naočare otkriveno 1.200 dolara i 700 evra, da bi na kraju i kod suvozača bila pronađena suma od 11.200 evra.

U oba slučaja je novac koji prelazi dozvoljeni limit od 10.000 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

broj komentara 0 pošalji komentar