Jedan Srbin na slobodi, dvojici produžen pritvor

Dragiša Marković, jedan od trojice Srba osumnjičenih da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, pušten je na slobodu, rekao je njegov advokat Dejan Vasić. Dvojici Srba produžen je pritvor za dva meseca.

Sud je Dragiši Markoviću izrekao meru obaveznog redovnog javljanja policiji.

Dočakali su ga porodica i prijatelji, a ispred Kancelarije za KiM, koja je i angažovala branioca Markoviću, pomoćnik direktora Petar Petković.

Petković je Markoviću preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i podseto da su oni i čitav tim Kancelarije svakodnevno bili u kontaktu sa porodicom Marković, i interesovali se kako za njegovo stanje tako i za stanje svih članova porodice koji su, naveo je, prethodna tri meseca preživeli pakao. 

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM je rekao da nikada neće zaboraviti 23. novembar prošle godine kada ga je u ranim jutarnjim satima pozvala Markovićeva supruga Slavica, i u neverici, šoku i suzama rekla da su ljudi sa dugim cevima upali u njihov stan, maltrerali porodicu i u nepoznatom prvacu u pidžami odveli njenog supruga. 

On je istakao da je veoma srećan što se Marković vratio kući, ali i podvukao da to što je prištinsko pristrasno pravosuđe moralo da ga pusti iz pritvora, "iako to naravno nisu želeli", učinilo to samo iz prostog razloga što nije bilo nikakvih dokaza protiv njega.  

Pritvor je produžen pripadniku KPS-a Nedeljku Spasojeviću, kao i Marku Rošiću.

Spasojevićev advokat rekao je Tanjugu da će sigurno uložiti žalbu na rešenje o produženju pritvora, za šta ima rok od 24 sata.

Njih dvojica ostaju u Podujevu u pritvoru koji im je određen 24. novembra 2018. godine i u međuvremenu je bio produžen.

Osnovni sud u Prištini je, prema pisanju tamošnjih medija, 24. januara izdao nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, čije je hapšenje bilo pokušano u istoj akciji krajem novembra kada su uhapšena druga trojica. Radojičić je, u međuvremenu, ispitan u Beogradu.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred ulaza u sedište svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво