Predsedniku opštine Grocka određen pritvor do 30 dana

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsedniku opštine Grocka i visokom funkcioneru Srpske napredne stranke Dragoljubu Simonoviću, koji se sumnjiči da je naložio podmetanje požara novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću 12. decembra.

Portparolka suda Irina Kovačević precizirala je za Tanjug da je Dragoljubu Simonoviću sudija za prethodni postupak odredio pritvor kako ne bi uticao na svedoke i da ne bi uništio dokaze, kao i da ne bi ponovio krivično delo.

Simonović je prethodno na saslušanju u Tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela.

On se sumnjiči da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

Uhapšen je 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

U saopštenju tužilaštva dodaje se da se u vezi sa paljenjem kuće oštećenog M. J. vodi istraga protiv četiri osumnjičena, dok je sa Cvetković Šijačkovom zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela.  

Ona je zaključila sporazum sa Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Milan Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 27. jan 2019, 18:45) - anonymous [neregistrovani]

Tuzilastvo

A da li ce pokrenuti postupak i za dela tj malverzacije o kojima je izvestavao taj novinar?

(nedelja, 27. jan 2019, 16:09) - anonymousPero [neregistrovani]

Posto

Posto negira onda na poligraf da se sazna istina.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">