Tužilac: Nije proširena istraga o ubistvu Ivanovića

Kosovski tužilac Sulja Hodža reagovao je u kratkom roku na navode prištinskih medija da je proširena istraga o ubistvu Olivera Ivanovića i demantovao tu informaciju.

Hodža je u izjavi za Insajder demantovao navode pojedinih medija da je kosovsko Specijalno tužilaštvo donelo odluku o proširenju istrage ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na osnovu izveštaja jedne strane službe.

On je, međutim, potvrdio da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe, kako su preneli mediji, već od portala Arbrech.info.

"Tačno je da smo dobili informacije, radim sa istraživačima na proveri. Tužilaštvo još nije donelo odluku o proširenju istrage, jer za sada nemamo dovoljno dokaza", rekao je Hodžaj za Insajder.

RTK na albanskom jeziku je danas preneo da je kosovsko Specijalno tužilaštvo proširilo istragu o ubistvu Ivanovića posle informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obaveštajne agencije.

Kako je prenela ta televizija, Hodža je rekao da su od te agencije dobijeni izveštaj i slike koje će biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića.

U izveštaju koji je dobijen od Arbrech.info tvrdi se da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one "dovedene u vezu sa Voždovačkim klanom i angažovane od srpske tajne službe", naveo je RTK.

Portal Arbrech.info naveo je niz detalja kojima se ova grupa dovodi u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative SDP.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara prošle godine. Na njega je pucano iz automobila u pokretu, a pogođen je sa šest metaka iz pištolja "duga devetka".

broj komentara 17 pošalji komentar
(subota, 05. jan 2019, 08:50) - Mara [neregistrovani]

Није проширена истрага о убиству Ивановића

Nije prosirena i nije napredovala , samo skrecu paznju sa pravog puta .

(subota, 05. jan 2019, 08:24) - Mile Šupić [neregistrovani]

KiM

Nema potreba da bilo šta proširujete. Odlično vi znate ko su ubice Olivera Ivanovića samo vam nije u interesu da ih otkrijete.

(subota, 05. jan 2019, 06:22) - marijeta [neregistrovani]

komentar

Ma samo jos jedna provokacija sa siptarske strane.

(subota, 05. jan 2019, 04:36) - Anja [neregistrovani]

komentar

Albanija uporno pokusava da svali krivicu na neduzne Srbe. Kako ih nije sramota?

(petak, 04. jan 2019, 23:27) - Micko [neregistrovani]

obmana

Prištinske političare ne zanima istina, oni na sve načine pokušavaju da pridobiju glasače, a Srbe da predstave kao glavne krivce za sve.

(petak, 04. jan 2019, 23:21) - Kalenjingrad [neregistrovani]

Kosovo

Srbija nema dokaze da ste uopste i zapoceli istragu !!!

(petak, 04. jan 2019, 22:44) - anonymous [neregistrovani]

kosovo

Zato što je krivac kod njih i njihov je!

(petak, 04. jan 2019, 22:17) - Tresimesi1 [neregistrovani]

Neozbiljnost

Strahota medijske manipulacije činjenicama..Strašno...Čas sve znaju,čas nemaju dokaza,čas proširuju istragu,čas ne...Kakva „država“ takvi su i procesi.

(petak, 04. jan 2019, 21:39) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Ne biraju sredstva da nam prišiju ovo ubistvo .

(petak, 04. jan 2019, 20:53) - anonymous [neregistrovani]

Smicalice

Sami sebe demantuju.Pogubili su se u sopstvenim lažima.