Rasuta sačma pogodila jednogodišnju devojčicu

U selu Rumska kod Šapca povređena jednogodišnja devojčica nokon što je rasuta sačma uletela kroz otvoren prozor u kuću. Uhapšen S. M. koji je osumnjičen da je pucao.

Roditelji su se javili pedijatru i devojčica je upućena na dalju dijagnostiku. Ona nije životno ugrožena. 

Prema nezvaničnim informacijama, lovci su u prepodnevnim satima u neposrednoj blizini kuće pucali na divljač. Rasuta sačma je kroz otvoren prozor uletela u kuću i pogodila dete u nogu.

Policija je privela 25-ogodišnjeg muškarca S. M. i protiv njega će biti podneta krivična prijava u nadležnom tužilaštvu zbog izazivanja opšte opasnosti. 

broj komentara 8 pošalji komentar
(nedelja, 11. nov 2018, 22:25) - anonymous G.D. [neregistrovani]

Nesavesni

Pucaju blizu kuca, kao da nema poljana i suma. vecina njih pijani, ubijaju neduzne zivotinje i jedni druge. Taj ko ne voli zivotinje ne voli ni ljude,ko ubije zivotinju taj bi ubio i coveka. Zato nadlezni ako nemogu da zabrane lov treba vodit racuna kome se daje dozvola za oruzje i proveravati ih u toku lova dali su pod dejstvom alkohola kao vozace i ko jeste oduzeti mu pusku trajno.

(nedelja, 11. nov 2018, 21:36) - Dejan [neregistrovani]

I najbolji zakon je beskoristan ako se ne poštuje

Obradive površine koje se nalaze na teritoriji lovnog područija tretiraju se kao lovni teren i na njima je dozvoljeno kretanje lovaca i naravno lov.Nije dozvoljeno loviti uz naseljena mesta i to 200 metara od prvih kuća,štala itd.

(nedelja, 11. nov 2018, 20:59) - anonymous [neregistrovani]

umesto kiše sačma

Upozoravam lovce već drugi put da se udalje od kuće jer sačma pada po dvorištu ! U blizini nema šuma već samo obradive površine !

(nedelja, 11. nov 2018, 19:11) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Došlo vreme da od lovaca pored divljači moraju i ljudi bežati .

(nedelja, 11. nov 2018, 18:32) - Dejan [neregistrovani]

Lovac dok me noge služe.

Lov na veliku žalost jednog dela stanovništva neće NIKADA zabraniti,a ove što oplakuju divljač pozivam da se pridruže lovcima u zimskom periodu kada se vrši redovna prehrana divljači (gledanjem animal Planet kanala ne pomažete ništa).Detetu brz oporavak a nesavesnom lovcu sve što sleduje po zakonu.

(nedelja, 11. nov 2018, 17:32) - anonymous [neregistrovani]

Nemogu da razumem?

Vec punih 6-godina zivim u Srbiji kao penzioner-penziju sam stekao preko okeana gde sam proveo ceo svoj zivot od ranih dvadesetih do kasnih sesdesetih godina i u drzavi gde sam ziveo lov je apsolutno zabranjen, ako treba otstrel pojedinih zivotinja to rade :Rendzeri, No bilo kako bilo i ovde gde zivim lovci pucaju izmedju kuca na jadne zivotinje koje ubijaju ni krive ni duzne? Kakvo je to zadovoljstvo .rekreacija ili nekakav sport da veseo i nasmejan mirne duse napunis puske i krenete u ono sto Vi zovete "lov" a Ja bih rekao ..hladnokrvno ubijanje nevinih i jadnih zivotinja kojih sve manje i manje ima na zemljinoj kugli? Ako hocemo iskreno -Covek,ljudsko bice je najmanje potrebno planeti zemlji i sve sto radi radi uglavnom protiv prirode tj, planete Zemlje! Upropastismo sve i svasta i mnoge zivotinje, biljke i verovatno sto sta drugo nestade jer je taj-Covek to ljudsko bice najvise krivo za sve to.Kopamo, raskopavamo ,trujemo na razne nacine Zemlju i iako sebe smatramo "pametnim" za priroduto sigurno nismo- I jos velicamo sebe i hvalimo a jadna Zemlja place zbog nas-samo neznam dokle ce moci ovako vec je Priroda tj. Planeta Zemlja pocela da nas kaznjava za sve sto uradismo!

(nedelja, 11. nov 2018, 16:48) - Dragan S [neregistrovani]

Potpuno se slazem sa komentarom Lovci

Ovo nje prvi put da se lovci bahato ponasaju i da zadovoljstvo traze u tome sto ce nekoj zivotinji oduzeti zivot ili je raniti.U mom kraju tokom jeseni , kada se obavljaju radovi u polju dolazi isto do ovakvih incidenata jer su mnogi od tih lovaca i pijani . Zato bi drustvo trebalo da malo vise povede racuna o ponasanju lovaca i njihovih udruzenja jer biti pijan lovac isto je kao i pijan vozac.

(nedelja, 11. nov 2018, 16:16) - Dragacevac [neregistrovani]

Lovci

Lov pod hitno zabraniti,izivljavanje sa puskom nad nemocnim zivotinjama mora da prestane.Ni deca nisu sigurna od nesavesnih lovaca.