SRS: Čekamo zvaničnu odluku Tribunala

Pravni tim za odbranu Vojislava Šešelja očekuje da dobije zvaničnu odluku Pretresnog veća Haškog suda o odlaganju nametanja branioca lideru radikala. Tužilaštvo izvodi dokaze do 18. februara.

Pravni tim za odbranu Vojislava Šešelja očekuje da dobije odluku Pretresnog veća Haškog suda o odlaganju nametanja branioca lideru radikala.

"Ni stručni tim ni Šešelj još nisu dobili tu odluku, pa je ta odluka u izveštajima novinskih agencija protumačena kao definitivna a da Tužilaštvo nije uspelo da dokaže da Šešelj nije sposoban da se sam zastupa", dodao je šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić.

Naglašavajući da je Šešelj sposoban da se sam brani, što svakodnevno demonstrira u sudnici, Krasić je rekao da Tužilaštvo Haškog suda, koje ništa nije uspelo da dokaže, sada ne zna kako da izađe iz ovog predmeta.

Sudsko veće Tribunala je 5. decembra ocenilo da Tužilaštvo nije uspelo da pruži dovoljno dokaza koji bi potkrepili tvrdnje da Šešelj nije sposoban da se i dalje brani sam.

Vojislav Šešelj već dva meseca ne može da komunicira sa svojim pravnim timom.

U toku ta dva meseca Tužilaštvo je izvelo preko 20 svedoka, pre toga, saslušano je 30 svedoka, a preostalo je da do februara bude saslušano još 30 svedoka.

Krasić je ocenio da Šešeljev tužilac nije u Hagu, nego u Beogradu, i da su u Hagu počeli da sude Šešeljevim knjigama, a ne njemu.

Krasić je najavio da u toku ove godine predstoji još dve nedelje suđenja, odnosno šest sudskih dana i da će suđenje biti nastavljeno u utorak a da ima najava da bi do 18. februara trebalo da se završi postupak izvođenja dokaza Tužilaštva.

Šešelju se u Hagu sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja rata u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini, u periodu od 1991. do 1993. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво