FBI istražuje pretnje srpskim zvaničnicima

Američki FBI pokrenuo je istragu protiv trojice državljana SAD srpskog porekla zbog sumnji da su slali preteća pisma Vladimiru Vukčeviću, Rasimu Ljajiću i Borisu Tadiću, potvrđeno RTS-u u Tužilaštvu za ratne zločine.

Trojicu državljana SAD srpskog porekla priveo je američki FBI zbog sumnji da su slali preteća pisma tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću, predsedniku Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimu Ljajiću i predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Portparol Specijalnog tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić potvrdio je RTS-u  da je američki FBI pre desetak dana obavestio tužilaštvo da je privedeno više osoba  osumnjičenih da su slali preteća pisma tužiocu Vladimiru Vukčeviću.

"To potvrđuje da Tužilaštvo ima generalno dobru saradnju sa američkim službama. Privedenim osobama su uzeti otisci prstiju i obavljene su druge radnje čiji rezultati se u cilju dalje istrage ne saopštavaju", rekao je Vekarić.

Vekarić je dodao da istraga u vezi s tim slučajem napreduje, da veruje da će uskoro ona biti okončana i da će rezultirati optužnicama.

Kako piše današnji Blic, predstavnici FBI su priveli trojicu osumnjičenih i uzeli im otiske kako bi ih uporedili sa otiscima s pretećih pisama koja su stigla u tužilaštvo.

Privedene osobe su srpskog porekla, a FBI za sada ne želi da objavi njihov identitet dok se ne okonča istraga.

Tužilaštvo za ratne zločine do sada je dobilo ukupno 48 pretnji, a uglavnom je reč o pretećim pismima, ali u nekoliko slučajeva bilo je fizičkih nasrtaja kada su nepoznati počinioci probušili sve gume na službenim vozilima tužilaštva.

Intenzivnije pretnje počele su da stižu na adresu tužilaštva u januaru ove godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи