Dopuna istrage protiv Ražnatovićeve

Okružno javno tužilaštvo predložilo je dopunu istrage protiv Svetlane Cece Ražnatović, koja se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja.

Okružno javno tužilaštvo je prošle sedmice vratilo predmet istražnom sudiji sa predlogom za dopunu istrage protiv Svetlane Cece Ražnatović, koja je prvobitno okončana početkom juna ove godine.

Tužilaštvo je predložilo da se u okviru dopune postupka pribavi određena pisana dokumentacija jednim delom i iz inostranstva.

Istražni sudija još nije odlučio o predlogu tužilaštva, a u slučaju njihovog neslaganja odluku o dopuni istrage doneće krivično vanpretresno veće suda.

Ražnatovićeva je uhapšena u akciji "Sablja" 2003. godine i u pritvoru je provela dva meseca. Osumnjičena je da je kao nekadašnja predsednica FK "Obilić" protivpravno prisvajala deo novca od transfera 15 fudbalera u strane klubove.

Istragom je obuhvaćena i njena sestra Lidija Veličković, zbog sumnje da joj je pomagala prilikom zloupotrebe službenog položaja.

Navodi Tužilaštva 

Okružno tužilaštvo tereti Ražnatovićevu da je zloupotrebila službeni položaj i prekoračila ovlašćenja tako što je od 1998. do 2003. godine prodavala igrače stranim klubovima, a u poslovnim knjigama prikazivala da su fudbaleri prodavani bez obeštećenja.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana tereti se da je na taj način protivpravno pribavila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara, za koliko je i oštetila klub sa Vračara.

Lidija Veličković osumnjičena je da je, u nameri da pomogne svojoj sestri, otvorila devizne račune u kiparskoj "Popular banci" i "Rajfajzen banci" u Segedinu.

Na ove račune, navodi Tužilaštvo, slivao se novac od prodaje igrača, a Veličkovićeva ga je podizala i odnosila sestri. Po nalogu Ražnatovićeve, Veličkovićeva je novac prebacivala i na druge račune.

Ražnatovićeva se sumnjiči da je zloupotrebila službeni položaj u slučaju prodaje 15 fudbalera među kojima su Milan Obradović, Dragan Šarac, Vladica Đurović, Zoran Ranković, Milorad Korać, Nikola Lazetić i drugi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво