Sudija Tufegdžić kažnjen za uvredu

Sudija Vuk Tufegdžić kažnjen je novčano sa 80.000 dinara za uvredu člana nekadašnje Nezavisne državne komisije u slučaju "Topčider" Ivanke Baralić.

Sudija Okružnog suda u Beogradu Vuk Tufegdžić je proglašen krivim za falsifikat, iznošenje ličnih i porodičnih podataka u sporu koji se po tužbi Ivanke Baralić vodio pred Prvim opštinskim sudom.

Tufegdžić je kažnjen novčano i moraće da plati odšetu od 80.000 dinara i sudske troškove.

Ivanka Baralić je tužila Tufegdžića zato što je pre četiri godine u jednoj televizijskoj emisiji izjavio da je ona medicinu studirala 12 godina, da joj je prosečna ocena studija 6,67 i da je u vezi sa jednim od veštaka, koji je takođe učestvovao u radu Nezavisne državne komisije.

Tu komisiju je formirala država da kako bi utvrdila okolnosti smrti dvojice gardista u kasarni Topčider 5. oktobra 2004.

Komisija u kojoj je bila Bralićeva utvrdila je da je na vojnike pucala treća osoba, dok je vojna komisija, na čijem je čelu bio Tufegdžić, zaključila da su gardisti pucali jedan na drugog.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 13. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара