Akcija Vojne policije, VBA i MUP-a, priveden pukovnik

Pripadnik Vojske Srbije pukovnik V. S. priveden je u akciji Vojne policije, VBA i MUP-a. Saslušano više osoba zbog sumnje da su izvršile krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.

Vojna policija je u saradnji sa Vojnobezbednosnom agencijom Ministarstva odbrane i MUP-om sprovela policijsku akciju tokom koje je saslušano više lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Akcija je sprovedena po nalozima nadležnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu.

Nakon višemesečnog angažovanja i prikupljanja dokaza, priveden je pripadnik Vojske Srbije pukovnik V. S. kome je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden nadležnom tužiocu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da ne želi da komentariše slučaj hapšenja pukovnika V. S. dok se ne donesu odgovarajuće presude protiv njega.

"Naravno da ćemo uvek postupati u skladu sa zakonom i u skladu sa nalogom nadležnog tužilaštva. Ono što je sigurno, to je da je Vojska Srbije ne bez razloga jedna od najpoštovanijih institucija u našoj zemlji, između ostalog zato što vodi računa o svom ugledu i onima koji u njoj rade", istakao je Vulin prilikom obilazaka radova na izgradnji novih hangara u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">