Hapšenje srpskih državljana u Frankfurtu zbog droge

U blizini Frankfurta otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane, zaplenjeno je sedam kilograma skanka i 1.500 stabljika marihuane. U akciji uhapšeno pet osoba iz Srbije.

Akcija je sprovedena nakon višemesečnog opsežnog rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Tužilaštva za organizovani kriminal, nemačke policije i carine, piše u saopštenju MUP-a.

Uhapšeni su R. P. (1984), iz Kule, J. V. (1970) iz Novog Sada, I. I. (1987) iz Beograda, J. V. (1982.) i G. I. (1986) obojica iz Crvenke, zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa trgovali narkoticima.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u dužem vremenskom periodu uzgajali marihuanu i prodavali na teritorijima evropskih zemalja, navodi MUP.

U hali od 300 kvadratnih metara u mestu Kelkhajm, pokrajina Hesen, koja je podeljena na dva nivoa, bila je instalirana profesionalna oprema za uzgajanje marihuane.

Prilikom pretresa prostorija, policija je pronašla i oduzela ukupno 1.500 stabljika marihuane spremne za branje i sedam kilograma skanka, kao i 1.700 evra u gotovini.

Osumnjičenima je određen pritvor.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 30. nov 2017, 22:36) - anonymous [neregistrovani]

Istina

Neka im se sudi u zemlji gde su izvršili delo, jer bi ovde sud uz pomoć advokata oslobodio.