Pritvor muškarcu koji je pokušao da ometa Prajd

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Simi Redžepoviću koji je danas uhapšen zbog izazivanja incidenta tokom održavanja Parade ponosa u Beogradu.

Sima Redžepović se tereti za krivično delo "pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije".

Portparolka Višeg suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana prema Redžepoviću zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog opravdane bojazni da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

"Protiv navedenog rešenja, Redžepović i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja", dodala je Stanković.

Povodom ovog slučaja, policija i tužilaštvo se još nisu oglasili.

Redžepović je od ranije poznat policiji zbog izazivanja incidenata i više krivičnih dela prevare i lažnog prijavljivanja, a javnosti je poznat da se na skupovima pojavljuje u uniformi i obeležjima Jedinice za specijalne operacije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 17. sep 2017, 18:24) - anonymous [neregistrovani]

Demokratija

Sva sreca da je u Srbiji demokratija vec "uhvatila" korene. Inace, stekao sam utisak da je za ovo delo mogao biti obesen.