Preminuo radnik povređen u požaru u Lučanima

Radnik fabrike "Milan Blagojević - namenska" M. I. (1962), teško povređen prilikom požara tehnološkog otpada koji se desio pre dva u fabrici u Lučanima, preminuo je u Vojnomedicinskoj akademiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izrazio je najdublje saučešće porodici preminulog radnika. Saučešće porodici izjavio je i načelik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Požar se dogodio kada se ispred pogona za proizvodnju raketnih goriva zapalio tehnološki otpad. U tom požaru pričinjena je manja materijalna šteta.

Drugi povređeni radnik M. M. (26) zbrinut je na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Vojnomedicinske akademije.

Ministar Vulin je ranije danas obišao mesto nesreće u fabrici u Lučanima i razgovarao sa predstavnicima komisije koja se bavi utvrđivanjem uzroka i okolnosti ove nesreće, navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane je naredio i da se izvrši vanredni inspekcijski nadzor u svim fabrikama odbrambene industrije i nadzor mera protivpožarne i bezbednosne zaštite na radu.

Vulin se potom sastao sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikata. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 16. jul 2017, 20:17) - anonymous [neregistrovani]

tragedija

Saučešće porodici.Država bi trebalo da poboljša uslove rada u fabrikama!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">