Novi napad na Srbe u Kosovskoj Mitrovici, ranjen muškarac

Dvojica muškaraca sa fantomkama napali su nožem Srbina Bogdana Krstića (41) i njegovu nevenčanu suprugu, javlja dopisnik RTS-a. Muškarac je zadobio povrede noge i glave. Nezvanično saznajemo da su napadači vređali oštećene na albanskom jeziku. Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić naredio je obustavu radova u sklopu revitalizacije mosta na Ibru.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je RTS-u da su napadači ušli u objekat u kojem B. K. živi sa nevenčanom suprugom B. G. (48) i da su ih napali noževima.

Bogdan Krstić je zadobio povrede leve noge i glave. On je prevezen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde mu je ukazana pomoć nakon čega je pušten kući. Ne zna motiv koji su napadači mogli da imaju.

"Nikome nisam ni kriv ni dužan, niti sam se zamerio sa nekim", naveo je Krstić i dodao da mu je napadač opsovao "majku srpsku". 

Prema njegovim rečima, jedan napadač je imao tanku bradu i kapuljaču na glavi a drugi je imao kačket i posle napada otišli su prema Ibru.

Policija je izvršila uviđaj, započela istragu i traga za napadačima. Nakon noćašnjeg napada policija je dodatno pojačala svoje prisustvo oko osetljive zone koja razdvaja severni i južni deo Mitrovice.

"Danas je komandi kadar regionalne direkcije policije Mitrovica sever održao nekoliko sastanaka. Podignute su mere bezbednosti, sačinjen je oerativni plan kojim je predviđeno povećano prisustsvo policiijskih službenika, kako uniformisanih, tako i u civilu. Takođe, biće preduzeye i druge mere o kojima ja sada ne bih mogao da govorim", rekao je Željko Bojić, šef regionalne operative na severu Kosova.

Zbog učestalih incidenata oko mosta na Ibru, gradonačelnik severnog dela Mitrovice Goran Rakić je odlučio da budu prekinuti svi radovi u sklopu revitalizacije mosta sa severne strane. Od međunarodnih i lokalnih bezbednosnih organa traži da osiguraju bezbednost građanima.

Isti zahtev na iste adrese, upućen je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Incidente je osudio i gradonačelnik južnog dela Mitrovice Agim Bahtiri, ali on se ne slaže sa obustavom građevinskih radova.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 19. apr 2017, 15:41) - Енглез [neregistrovani]

Напад на Србе

Не само што наши званичници ћуте, него ЕУ и сви остали који (због ко зна ког разлога) подржавају Албанце ћуте. Албанци могу да раде шта хоће са Србима. Вратите нам Леку!

(sreda, 19. apr 2017, 12:30) - anonymous [neregistrovani]

Most

Most na Ibru umesto da bude most mira postao je most nemira. Još jednom albanci pokazuju agresivnost i još jednom naši zvaničnici ćute.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">