Zaplena cigareta "teška" 120 miliona dinara

U akciji koja je istovremeno sprovedena na teritorijama Beograda, Kraljeva, Subotice i Novog Pazara zaplenjeno je 653.450 paklica cigareta, što je jedna od najvećih zaplena u Srbiji u proteklih desetak godina. Vrednost oduzetih cigareta procenjuje se na više od 120 miliona dinara.

Veći deo cigareta bez akciznih markica i prateće dokumentacije pronađen je u improvizovanim magacinima na području Beograda i Subotice, dok je deo pronađen tokom transporta u tri automobila i dva kombija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, policija je odredila zadržavanje do 48 sati D. B. (1960) i N. T. (1978) sa područja Beograda, Z. T. (1978) i S. M. (1977) sa područja Šapca i N. V. L. (1974) sa područja Subotice.

Oni će, kako se navodi u saopštenju, u zakonskom roku, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Zbog sumnje za isto krivično delo, protiv još dve osobe, starosti 22 i 47 godina iz Subotice i Beograda, podnete su krivične prijave, u redovnom postupku.

Cigarete i vozila koja su korišćena za transport oduzeti su uz potvrdu.

Kako ističe MUP, tokom prošle godine, koja je takođe bila rekordna kada je reč o oduzimanju nelegalnih cigareta, ukupno je zaplenjeno oko 2.000.000 paklica, što ukazuje da je policija samo u poslednjoj akciji, u jednom danu, ostvarila skoro trećinu prošlogodišnjeg rezultata.

Vrednost oduzetih cigareta procenjuje na više od 120 miliona dinara.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 27. jan 2017, 16:20) - anonymous [neregistrovani]

evo Srpskih patriota i rodoljuba

"Vole Srbiju" ali neće da plate porez Srbiji još ga oni prisvajaju sebi...E Srbi moji i svi građani Srbije, baš takvi pričaju kako nas stranci EU i Amerika uništiše.Pa daj jednom neka neko kaže zavedenom Srbinu da ga upravo naši Srbi najviše kradu i pljačkaju skupnu imovinu..a ne EU i Amerika...dosta bre zaluđivanja naroda drugi krivi i da su stranci krivi....kriv je samo naš čovek i tačka.