Hapšenje zbog organizovanja krijumčarenja migranata

Na području Subotice, Inđije, Bačkog Gradišta i Kuršumlije, policija uhapsila organizatore i članove organizovane kriminalne grupe, koja je u periodu od februara do juna 2016. godine, na područje Mađarske i Austrije prokrijumčarila više desetina ilegalnih migranata.

Pripadnici MUP-a - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, na području Subotice, Inđije, Bačkog Gradišta i Kuršumlije, uhapsili su organizatore i članove organizovane kriminalne grupe, koja je u periodu od februara do juna 2016. godine, na područje Mađarske i Austrije prokrijumčarila više desetina ilegalnih migranata.

Uhapšeni su: M. Đ. (1986), R. I. (1991), N. P. (1987), V.V. (1978), M. P. (1965), D. Š. (1996), V. M. (1984) i M. A. (1984), saopštio je MUP.

Sumnja se da je organizovana kriminalna grupa, koju su predvodili M. Đ. i R. I, ilegalne migrante pronalazila na teritoriji Subotice i Palića, a potom je organizovala njihov ilegalan prelazak državne granice u reonu mesta Bajmok.

Sa područja Mađarske ilegalne migrante su preuzimali državljani Srbije, koji su ih unapred pripremljenim putničkim vozilima iz Mađarske prevozili do Austrije.

Imovinska korist koju je ostvarivala organizovana kriminalna grupa kretala se u iznosu od 1.100 do 1.200 evra po ilegalnom migrantu.

Značajan doprinos u prikupljanju dokaza protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe omogućila je saradnja sa policijskim službenicima Mađarske, kao i razmena podataka i koordinacija od strane SELEK centra iz Bukurešta.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

broj komentara 0 pošalji komentar