Pravosnažna optužnica protiv Bogićevića, uskoro suđenje

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv vlasnika koncerna "Farmakom MB" Miroslava Bogićevića iz Šapca i još šestoro okrivljenih kojom se terete za nezakonito odobravanje i korišćenje 42 kredita "Privredne banke Beograd AD" Bogićevićevoj kompaniji.

Ovom odlukom optužnica je stupila na pravnu snagu, pa bi sada Specijalni sud trebalo da zakaže početak suđenja.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je da je taj sud odbio žalbe odbrane i potvrdio rešenje prvostepenog suda kojim je potvrđena optužnica.

U obrazloženju Apelacionog suda se pored ostalog navodi da je prvostepeni sud u svom rešenju naveo razloge o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze, na osnovu kojih je izveo zaključak o postojanju opravdane sumnje da su okrviljeni i to svaki ponaosob izvršili krivično delo koje im je stavljen na teret.

"Ali time, nasuprot žalbenim navodima, po stavu ovog suda, nije unapred uticao na rešavanje onih pitanja koja će biti predmet raspravljanja na glavnom pretresu", navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda, rekla je Piljić.

Optužžnicom Tužžilašštva za organizovani kriminal osim Bogićevića obuhvaćeni su i predsednik kreditnog odbora "Privredne banke Beograd" Miodrag Salai, članovi kreditnog odbora te banke Aleksandra Janković, Vera Medić i Predrag Tošić, zatim zamenik člana kreditnog odbora Dušan Vujadinović i finansijski direktor koncerna „"Farmakom MB" Olivera Đorđević.

Optužnicom se terete za izvrššenje produžženog krivičnog dela zloupotreba položžaja odgovornog lica, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužžnica je, kako je ranije saopštilo tužžilašštvo, podignuta zbog postojanja opravdane sumnje da su izvrššili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica kojim je "Farmakomu MB" pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 3.943.733.588,33 dinara.

Bogićević je bio uhapšen u novembru 2014., a i u pritvoru je proveo šest meseci, posle čega je u junu prošle godine prebačen u kućni pritvor koji mu je ukinut 6. novembra uz zabranu napuštanja boravišta, tako da se sada brani sa slobode.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво