U zakopanom buretu policija pronašla pištolje, puške i ručne bombe

Policija u Inđiji zaplenila 17 pištolja i revolvera, devet pušaka, dva "škorpiona" i četiri ručne bombe na placu u vikend naselju u Inđiji.

Oružje je pronađeno prilikom pretrage placa na kome se nalazi nezavršena i napuštena kuća, u vikend naselju na teritoriji opštine Inđija, saopštio je MUP.

Policijski službenici su u zemlji na oko 40 centimetara dubine pronašli plastično bure zapremine oko 120 litara sa većom količinom oružja.

Zaplenjeno je 17 pištolja i revolvera, devet pušaka, uglavnom automatskih, dva "škorpiona", četiri ručne bombe, oko 1.500 metaka različitog kalibra, 250 grama praškaste materije, kao i veća količina prateće opreme – prigušivači, optički nišani, kutije za municiju, zaštitne rukavice.

Sumnja se da je navedeno oružje služilo za pripremu i izvršenje krivičnih dela, kao i za pripremu izvršenja krivičnih dela, prikrivanje sredstava izvršenja krivičnih dela i sakrivanje predmeta izvršenja krivičnih dela.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa ovim slučajem, navodi se u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 16. apr 2016, 17:19) - anonymous [neregistrovani]

Ljudi ostavili,

za nedaj boze.

(subota, 16. apr 2016, 17:17) - anonymous [neregistrovani]

Odakle informacija?

Kako je MUP saznao za ovo oružje, ako je bilo zakopano u dvorištu vikendice, a niko iz okoline nije znao za to oružje?