Proširena optužnica protiv Terzića

Zahtev za proširenje istrage protiv nekadašenjeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića podnelo je tužilaštvo Okružnom sudu u Beogradu.

Okružno tužilaštvo traži da se protiv Terzića, za kojim je raspisana međunarodna poternica, proširi istraga zbog sumnje da je od prodaje bivšeg fudbalera OFK Beograda Srđana Stanića moskovskom Spartaku protivpravno pribavio 1,3 miliona evra, izjavila je portparol tog suda Ivana Ramić.

O zahtevu za proširenje istrage odlučiće istražni sudija Okružnog suda u Beogradu koji već vodi ovu istragu zbog sumnje da je kao direktor OFK Beograda protivpravno prisvojio 1,1 milion nemačkih maraka od prodaje fudbalera tog kluba Vanje Grubača nemačkom Hamburgeru.

Policija je ranije saopštila da je Terzić u junu 2003. godine, kao direktor OFK Beograda, potpisao ugovor o prodaji Stanića u moskovski Spartak, prema kome je beogradski klub, za obeštećenje trebalo da dobije 1,7 miliona evra.

Međutim, sumnja se da je Terzić predložio Rusima da se od ukupnog iznosa 400.000 evra uplati OFK Beogradu, a ostatak na račun jedne firme iz Frankfurta.

Terzić je tako beogradskom klubu pokazao drugi ugovor, prema kojem je obeštećenje mnogo manje.

Okružni sud vodi istragu i protiv bivšeg sekretara Zajednice prvoligaša Milovana Nikodinovića zbog sumnje da je pomogao Terziću prilikom transfera Grubača, odnosno da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Ukoliko se istraga protiv Terzića po zahtevu tužilaštva proširi, a u međuvremenu ne budu podneti novi zahtevi, sud može doneti rešenje o privremenom prekidu istrage, dok Terzić ne bude dostupan domaćim pravosudnim organima.

Sud može da sprovede istragu i predmet prosledi tužilaštvu, koje treba da odluči o podizanju optužnice i predloži eventualno suđenje Terziću u odsustvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи