Samoubistvo eksplozivnom napravom u centru Beograda, identifikovan muškarac

Na uglu ulica Takovske i Ilije Garašanina muška osoba raznela se eksplozivnom napravom, saznaje RTS. Osim stradalog, niko nije povređen. Dosadašnjom istragom utvrđeno da nije reč o terorističkom aktu, saopštio je MUP.

Muškarac star 57 godina ušao je oko 12.30 u poslastičarnicu "Petković" na uglu ulica Takovske i Ilije Garašanina. Isterao je sve prisutne napolje, i zatim detonirao eksplozivnu napravu, koja ga je usmrtila. 

U Hitnoj pomoći RTS-u je potvrđeno da je konstatovana smrt nepoznatog muškarca. Kako RTS nezvanično saznaje, u pitanju je Vladimir M. (1959).

I MUP je saopštio da je za sada nepoznati muškarac poginuo nakon što je aktivirao eksplozivnu napravu u poslastičarnici. Kako javlja izveštač RTS-a, ručnu bombu je izvadio iz jakne, seo u separe i aktivirao ju je.

Na lice mesta posle eksplozije došle su jake policijske snage, ekipe Hitne pomoći kao i vatrogasna jedinica.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, nije u pitanju teroristički akt jer je ta osoba pre aktiviranja eksplozivne naprave zatražila od dvoje zaposlenih i jednog kupca da odmah izađu iz objekta.

Osim muškarca koji je stradao, niko nije povređen, iako se u neposrednoj blizini nalaze prodavnice brze hrane, banka i apoteke.

Kako navodi policija, na objektu je pričinjena manja materijalna šteta.

Istraga je u toku, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova utvrđuju sve činjenice i okolnosti tog događaja. Policijskom uviđaju prisustvovao je i javni tužilac.

Ulica je pokrivena brojnim sigurnosnim kamerama, čiji će snimci pomoći policijskim inspektorima da otkriju motiv tog samoubilačkog čina.

Ulica Ilije Garašanina zatvorena je od Palilulske pijace do Takovske ulice, u kojoj je saobraćaj bio veoma otežan.

Zbog gužve je saobraćaj otežan i u Svetogorskoj ulici, gde se napravila velika kolona vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Poslastičarnica "Petković" je vlasništvo Bratislava Petkovića, bivšeg ministra kulture, koji, kako RTS saznaje, stanuje u zgradi preko puta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво