Krivična prijava za milionsku proneveru

Leskovačka policija saopštila je, da je protiv službenice opštinskog Fonda za solidarnu stambenu izgradnju Mirjane Milović, kojoj je nedavno produžen pritvor, podneta još jedna krivčna prijava za proneveru.

Milovićka je, kako je saopšteno, osumnjičena da je ukupno prisvojila 3,3 miliona dinara od kupaca stanova tog fonda. Zbog indicija da je suma prisvojenog novca daleko veća i da je u tu aferu umešano još nekoliko osoba istraga je još u toku.

Poslednja krivična prijava je tereti za proneveru 770 hiljada dinara, za razliku od prethodne dve koje se odnose na zloupotrebu službenog položaja i prisvajanje 2,6 miliona dinara.

Sumnja se da je Mirjana, majka petoro dece i smenjeni funkcioner i odbornik Socijalističke partije Srbije, od 2004. do 2008. godine, kupcima stanova od Fonda izdavala priznanice blagajne o izvršenim uplatama na primljeni iznos novca, a zatim pod istim brojem i datumom sačinjavala naloge blagajne sa promenjenim, umanjenim, ciframa.

U februaru 2008. godine sačinila je, fiktivnu dokumentaciju za prodaju stana koji nije bio u vlasništvu Fonda i od nesuđenog kupca S.S. iz Leskovca uzela 315 hiljada dinara na ime učešća.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво