Samoopredeljenje u akciji, zapaljena službena vozila na Kosovu

U četiri grada na Kosovu nešto pre ponoći zapaljena su četiri vozila koja pripadaju institucijama Kosova, saopštila je kosovska policija. Pristalice pokreta Samoopredeljenje preuzele odgovornst za incidente, javlja prištinski "Ekspres".

Grupa anonimnih građana koji podržavaju Pokret Samoopredeljenje i lidera Albina Kurtija, preuzela je odgovornost za podmetanje požara u četiri automobila insitucija Kosova.  

"Vlada Kosova na čelu sa Isom Mustafom i Hašimom Tačijem je kolaboracionistička, u zatvoru velike sigurnosti drži Albina Kurtija i hapsi najbolje sinove našeg naroda. Istovremeno, paralelne strukture koje su okupirale Kosovo, protiv njih vlada ne sme da preduzma mere, dok poslanike koji štite domovinu i dostojanstveno goni kao nekadašnji jugoslovenski režim", navodi se u saopštenju za medije grupe anonimnih građana. 

U Prizrenu je zapaljeno vozilo koje pripada Apelacionom sudu Priština, u Peći vozilo Suda za prekršaje u tom gradu, u Mitrovici automobil Poreske administracije Kosova i u Gnjilanu vozilo Osnovnog tužilaštva.

"Policija Kosova sprovodi intenzivnu istragu u što bržem otkrivanju počinilaca, a smatra se da su požari namerno podmetnuti", navodi se u saopštenju.

Prvi rezultati istrage ukazuju da su u pitanju dobro koordinisane i centralizovane akcije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво