Читај ми!

Kosovska Kamenica, srpski đak napadnut na velikom odmoru

U blizini škole u Kosovskoj Kamenici, grupa albanskih srednjoškolaca fizički je napala učenika Vukašina Nikolića. Roditelji i đaci traže uvođenje školskog policajca. U policiji kažu da su otkrili napadača i da su slučaj predali pravosuđu.

Dve škole u krugu od 500 metara. Jedna srpska, druga albanska. Veliki odmor je vreme kada učenici po doručak dolaze na isto mesto.

Učenik Vukašin Nikolić kaže da su ga po povratku sa velikog odmora presrela šestorica Albanaca.

"Prvo su me verbalno maltretirali, a zatim su me zaustavili i krenuli fizički da me maltretiraju. Uhvatili su me za vrat i zatim me šutnuli. Govorili su mi nešto u vezi sa fudbalskom utakmicom Albanija–Srbija", navodi Nikolić.

Zbog incidenta, nekoliko roditelja srpskih đaka dan je provelo u školskom dvorištu. Roditelji napadnutog dečaka razgovarali su s komandirom policije i pokazali mu lekarski nalaz.

Otac napadnutog đaka Nenad Nikolić kaže da su mu u policiji rekli da će se pozabaviti slučajem. "Ne znam da li će ili neće. A na kraju, moram da dežuram ispred škole za vreme velikog odmora", dodaje Nikolić.

Portparol policije u Gnjilanu Ismet Hašani napominje da bi roditelji trebalo da obrate pažnju na svoju decu.

"I prošle nedelje smo imali isti problem kada su se Srbi svađali sa nekom albanskom decom. Svi mi, kao društvo, morali bismo to da sprečimo. Kamenica važi za jedan od najmirnijih gradova", kaže Hašani.

Predsednik đačkog parlamenta Đorđe Nikolić ističe da je reč o višegodišnjem problemu. "Ovo nije od juče i ja mislim da je neko od logičnih rešenja uvođenje školskog policajca. U lokalnoj samoupravi u Kamenici kažu da ima dana kada je rizik držati nastavu u srpskim školama", kaže Nikolić.

Predsednik opštinskog veća Kosovske Kamenice Miloš Filić podseća da na dan utakmice Srbija–Albanija nastava u školi nije održana zbog straha roditelja da bi Albanci mogli da im napadnu decu.

U Kamenici je oko 400 đaka koji imaju nastavu na srpskom jeziku. Nakon rata, jedan objekat koriste tri škole. Gimnazija, tehnička i osnovna škola.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи