Određen pritvor desetorici osumnjičenih za prodaju droge

Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio jednomesečni pritvor desetočalnoj grupi uhapšenoj u Zemunu, osumnjičenoj za neovlašećenu trgovinu narkoticima, izjavila je portaprol suda Ivana Ramić.

Ivana Ramić je precizirala da se osumnjičenima na teret stavlja krivično delo neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, a nekima od okrivljenih i falsifikovanje isprava.

Ramićeva je dodala da je osumnjičenima pritvor određen zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na nesaslušane svedoke, dok je nekima pritvor određen i zbog visine kazne koja je zakonom zaprećena za pomenuto delo.

Istraga je pokrenuta protiv Nemanje Bojovića, Stevana Mandića, Nikole Matića, Vukašina Vukosavljevića, Dimitrija Filipovića, Nikole Jovića, Stefana Pejovića, Josipa Sedlaka, Petra Gudijana i Darka Ilića.

Osumnjičeni su uhapšeni 3. oktobra zbog prodaje droge na teritoriji opštine Zemun.

MUP je saopštio tada da su osumnjičeni uhapšeni i zbog krivičnog dela "teško ubistvo u pokušaju" i učestvovanje u obračunima sa članovima konkurentske grupe.

Kod njih je, prilikom hapšenja, pronađeno dva kilograma opojne droge "spid", revolver, gasni pištolj i falsifikovana dokumenta.

broj komentara 0 pošalji komentar