Šešelj upozoren i na zabranu poseta

Šef tima za odbranu Vojislava Šešelja pred Haškim tribunalom Zoran Krasić izjavio je da je sekretar tog tribunala upozorio lidera radikala da će mu, pored zabrane pristupa privilegovanim komunikacijama sa pravnim savetnicima, zabraniti i posete članova porodice i pravnih savetnika.

Sekretar Tribunala Šešelju je poslao pismo u vidu odluke u kome ga  upozorava da ozbiljno razmišlja o tome da mu ukine i posete.

Šešelj je o tome svoje pravne savetnike obavestio, preko "nekog drugog telefona", rekao je Krasić  na konferenciji za novinare.

Ocenio je da je privilegovana komunikacija, koja podrazumeva da Šešelj sa jednog telefona može da okrene jedan telefon koji je poznat Sekretarijatu Tribunala i da se tako sa pravnim savetnicima dogovora o svojoj odbrani, neopohodna za njegovu dalju odbranu.

"Njemu je ovim praktično sada zabranjena odbrana", kazao je Krasić i upitao kako Šešelj da se brani bez pomoći ljudi koji na terenu rade, sakupljaju dokumentaciju i tako mu pomažu u odbrani.

Krasić je istakao da je uzrok takve odluke sekretara Tribunala to što je nekadašnji zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić dao medijima stenograme razgovora Šešelja sa funkcionerima te stranke o glasanju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

"Nikolić je time postao zaštićeni svedok Tužilaštva. On je verovatno u statusu službenika Tužilaštva", kazao je Krasić i dodao da je Nikolićevo iznošenje u javnost informacija da mu neko preti likvidacijom takođe bio povod za odluku sekretara.

"To je namerno uradio zato što smo mi tog dana otišli u Hag da posetimo Šešelja i nismo ni znali da li će nam biti odobrena poseta... A on je to sračunao da kad to objavi da i ovi savetnici budu uhapšeni u Hagu kako bi Šešelj ostao bez bilo kakve pomoći kako bi se onda u tišini završio posao njegove eliminacije i likvidacije", rekao je Krasić.

Sekretar Haškog tribunala juče je obavestio lidera radikala da će zbog zloupotrebe privilegovanih komunikacija sa pravnim savetnicima, njegova komunikacija sa timom pravnih savetnika biti podvrgnuta standardnom režimu nadgledanja tokom 30 dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво