Identifikovati lica sa transparentima

Drugo opštinsko tužilaštvo podnelo je zahtev policiji za prikupljanje potrebnih informacija u vezi sa događajem na utakmici između "Crvene zvezde" i "Jagodine" i zatražilo da se identifikuju lica koja su držala preteći transparent i da se obave razgovori sa članovima Uprave FK "Crvena zvezda".

Tokom utakmice između "Crvene zvezde" i "Jagodine", koja je odigrana 20. septembra,  zvezdini navijači i fudbaleri nosili su preteće transparente odnosno majice sa natpisima podrške navijaču tog kluba Urošu Mišiću, koji je prethodnog dana osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva policajca Nebojše Trajkovića.

Zbog svega ovoga Tužilaštvo traži od policije da se identifikuju lica koja su držala transparent, kao i da se obave razgovori sa članovima Uprave FK "Crvena zvezda", naveo je Tomo Zorić, portparol Republičkog tužilaštva.

"Uprava tog kluba bi trebalo da se izjasni da li je dozvoljeno da se na stadion unose transparenti koji sadrže pretnje i da li postoji redarska služba koja je dužna da oduzme takve transparente", rekao je Zorić.

Rekao je da bi trebalo bi da se razjasni i ko je dozvolio igračima da istrče na teren u majicama koje nedvosmisleno ukazuju da se podržava lice koje je osuđeno za krivično delo pokušaj ubistva policajca.

Nakon dobijanja informacija i obaveštenja Tužilaštvo će obavestiti javnost o daljim koracima koje će preduzeti u vezi sa ovim događajem, naveo je Zorić.

Na fudbalskoj utakmici između "Crvene zvezde" i "Jagodine", na severnoj tribini "Marakane" navijači su u subotu istakli transparent sa natpisom "Lazoviću, stići će te pravda koju deliš" misleći pritom na sudiju Okružnog suda u Beogradu, koji je Mišiću prethodnog dana izrekao presudu od deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva Trajkovića, podsetio je Zorić.

Naveo je da su i fudbaleri Crvene zvezde, pred početak utakmice istrčali na teren noseći majice s natpisom "Pravda za Uroša, dajući na taj način podršku licu osuđenom na deset godina zatvora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво