Svirepom ubici deteta četiri decenije zatvora

Krivično veće Okružnog suda u Užicu osudilo je Milinka Kušića (61) iz Ivanjice na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog svirepog ubistva trinaestogodišnjeg M.B. u selu Trešnjevica kod Arilja, 23. maja ove godine.

Tokom glavnog pretresa potvrđena je optužnica da je Kušić, da bi se navodno osvetio dečakovoj majci, sa kojom je ranije bio u ljubavnoj vezi, namamio dete u šumu, i uz obećanje da će mu pokloniti skuter, svirepo ga usmrtio udarajući ga po glavi vojničkim ašovom.

Sudski veštak je pored 20 rana na glavi dečaka, konstatovao i podlive na ramenu, leđima i desnoj šaci, kojom se branio od napada.

Veštačenje u zatvorskoj bolnici pokazalo je da Kušić nije duševno bolestan, niti je alkoholičar.

Ubica je, kako je na pretresu utvrđeno, pokušao da prikrije zločin tako što je mrtvo telo dečaka sakrio pored puta pokrivši ga lišćem i granjem.

Potragu za dečakom pokušao je da pogrešno usmeri tako što je bicikl kojim je dečak stigao na kobno mesto automobilom prevezao pored Moravice, kako bi se posumnjalo da se dečak utopio.

Predsednik Sudskog veća Ljubiša R. Radulović je posle izricanja presude obrazložio da je ubistvo izvršeno iz bezobzirne osvete, a činjenica da Kušić ranije nije bio u sukobu sa zakonom nije se mogla prihvatiti kao olakšavajauća okolnost.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи