Читај ми!

Kosmajcu produžen pritvor

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Dragoslavu Kosmajcu zbog opasnosti od bekstva kao i bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da ometa krivični postupak uticanjem na svedoke.

Sudija za prethodni postupak je na predlog Višeg javnog tužžilašštva pritvor produžio i osumnjčenima Dragu Milidragu, Milanu Rapajiću zbog opasnosti da bi mogli da utiču na svedoke, saospštio je Viši sud.

Više tužilaštvo tereti Milidraga da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja, Rapajića za krivično delo zloupotreba službenog položaja izvršeno pomaganjem, a Kosmajca za isto krivično delo izvršeno podstrekivanjem.

Oni su uhapšeni pre mesec dana i od tada su u pritvoru.

U međuvremenu Viši sud je privremeno oduzeo imovinu Kosmajcu, njegovoj supruzi Aleksandri i sinu Lazaru za koju se sumnja da je proizašla iz krivičnog dela.

Više tužilaštvo sprovodi istragu protiv Kosmajca, zbog krivičnog dela podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, dok beogradsko Prvo osnovno javno tužilaštvo vodi istragu protiv Kosmajca zbog poreske utaje, protivpravnog zauzimanja zemljišta i falsifikovanja isprave i prevare.

Osnovno tužilaštvo tereti i Veru Bojić da je zajedno sa Kosmajcem izvršila krivično delo prevare, prilikom kupoprodaje parcele koja je pripojena njegovoj parceli na osnovu fiktivnog punomoćja.

Kosmajac se u tužilaštvu na saslušanju branio ćutanjem, jer su njegovi branioci u protestu sa obustavom rada.

Kosmajca je premijer Aleksandar Vučić letos označio kao najvećeg narko dilera u državi, a u "Beloj knjizi organizovanog kriminala" MUP Srbije iz 2001. on se navodi kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се