Читај ми!

Kosmajcu pritvor do 30 dana

Dragoslavu Kosmajcu određen pritvor do 30 dana, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Govoreći o istrazi povodom incidenta na utakmici Srbija – Albanija, Stefanović je rekao da je reč o dobro organizovanoj akciji, s namerom da se ponizi Srbija.

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je pritvor određen i još dvojici Kosmajčevih saučesnika iz Beograda.

Stefanović je rekao da ne može da govori o svim detaljima istrage, ali je objasnio da se ono što je predato Tužilaštvu, kreće od utaje poreza, preko prevare i zloupotrebe službenog lica i falsifikovanja isprava.  

"Koncentrisali smo se na ono što je potpuno dokazivo", naveo je Stefanović i istakao da će to omogućiti da se otkriju načini na koje je imovina stečena.

Stefanović je naveo da je četvoromesečna istraga pokazala da je postojala šira podrška Kosmajcu. Rekao je da ne bi isključio ljude iz državnih struktura koji su omogućili da se sve to odvija.

"Očigledno je da će istraga morati da se proširi u tom smislu", rekao je Stefanović.  

Dragoslav Kosmajac, koji je označen kao najveći narko-diler u Srbiji, i još sedam osoba osumnjičenih za saučesništvo uhapšeni su juče.

Govoreći o istrazi povodom incidenta na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije, Stefanović je rekao da je albanski državljanin iz Italije uvezao dron u Srbiju. Rekao je da veruje da je to učinjeno po nalogu albanskih vlasti.

"Očigledno da je to bilo dobro planirano i da je neko to svesno uradio pokušavajući da ponizi Srbiju", rekao je Stefanović i istakao da smo pokazali da smo narod koji ume da štiti svoje interese.

Kada je reč o današnjoj izjavi Edija Rame o Kosovu na konferenciji za novinare, Stefanović je rekao da je bio ponosan na reakciju predsednika Vlade Srbije jer je odgovorio oštro i iskreno. 

Istakao je da je odgovor Aleksandra Vučića bio državnički u zaštiti interesa građana.  

"Bio sam iznenađen nediplomatskim tonom i brutalnom provokacijom premijera Albanije. Ali to više govori o njemu nego o nama, jer smo sve učinili da poseta prođe civilizovano i pristojno. Poštujemo goste, ali i interese naroda i države", istakao je Stefanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи