Dačić traži odgovornost za incidente

"Važno je shvatiti da niko od policajaca nije imao nameru da ugrozi život Ranka Panića. Treba utvrditi način na koji je lečen", rekao je ministar policije Ivica Dačić.

Dačić je dodao da je sigurno da niko od policajaca nije želeo da ugrozi život demonstranta  Panića, preminulog nakon skupa SRS 29. jula, ali da će biti utvrđena odgovornost policajaca koji su prekoračili ovlašćenja.

Dačić je u intervjuu za nedeljnik Vreme kazao da će policija sva saznanja o dešavanjima na mitingu SRS predati tužilaštvu i istražnom sudiji.

Po obdukcionom nalazu, neposredni uzrok smrti je sepsa prouzrokovana udarcem, za koji će svakako odgovarati onaj ko je prekoračio ovlašćenja, ali treba da vidimo ima li još nekih detalja o načinu lečenja u Urgentnom centru, da li je i tu bilo propusta", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, Urgentni centar nije obavestio MUP da je Panić primljen i da je primljen zbog posledica udarca policajca.

"Što se tiče samog događaja, došlo je do sukoba jednog broja učesnika skupa, koje ni sami organizatori nisu mogli da kontrolišu, sa policijom. Očito je da je u pojedinim slučajevima došlo do samoinicijativnog prekoračenja ovlašćenja od strane policije. Svi će biti sankcionisani", rekao je Dačić.

Dodao je da tamo gde nije moguće utvrditi koji su policajci prekršili ovlašćenja biće kažnjene starešine koje su neposredno rukovodile.

"Ja nemam interesa da štitim nikog u MUP-u, ali, s druge strane, imam obavezu da sve policajce zaštitim od nepravednih napada. Cela Srbija mogla je da vidi kako je policija u ovom slučaju imala defanzivnu ulogu, sve dok nije ugrožena njena bezbednost", ocenio je ministar.

Prema njegovim rečima, bezbednosno stanje u Srbiji relativno je stabilno, iako je u poslednje vreme došlo do pojačanog međusobnog obračuna između grupa koje se bave organizovanim kriminalom što je rezultat dobrih rezultata policije u sprečavanju šverca droge.

Dačić je kazao da se pri preuzimanju dužnosti video sa bivšim ministrom Draganom Jočićem i da mu je zahvalio "za ono što je"za ono što je uradio u Ministarstvu i za Ministarstvo".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи