Sporazum Karadžić-Holbruk postojao

Profesorka Smilja Avramov rekla je u Banja Luci da se sa velikim zadovoljstvom nalazi u timu odbrane prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, dodajući da je sporazum Karadžić-Holbruk držala u rukama.

Avramova je ponovila da više nije nikakva tajna da je postojao dogovor Karadžića i Holbruka.

"Činjenice su da je zaključen takav sporazum, ja sam ga videla i držala sam ga u svojim rukama", rekla je Avramova.

Podsetila je da je još 1993. godine prisustvovala pripremnom sastanku u Ujedinjenim nacijama za osnivanje Haškog tribunala, koji je sazvao tadašnji generalni sekretar.

"Imala sam tu čast da među 87 svetskih eksperata budem i ja, i mogu da vam kažem da se ni jedan od svetskih eksperata nije izjasnio za osnivanje Tribunala, nego su svi bili protiv", kazala je Avramova.

Profesorka Avramov je rekla da je Sud u Hagu politički i da nema nikakve veze s međunarodnim pravom.

Komentarišući izveštaj Vlade Republike Srpske o ratnim dešavanjima u i oko Srebrenice iz leta 1995. godine, ona je rekla da on nema pravne validnosti.

"Jedan od američkih teoretičara kritikovao je Vladu Republike Srpske što je pod pritiskom dala onakve izjave o Srebrenici, smatrajući da one nemaju nikakvog osnova", izjavila je Avramova.

Govoreći o odbrani Radovana Karadžića profesor Milivoje Ivanišević je rekao da tim odbrane Karadžića trenutno radi na pripremi dokumentacije, koja je potrebna za to.

Avramova i Ivanišević prisustvovali su javnoj tribini, koju je organizovao banjalučki Gradski odbor Srpske demokratske stranke u sklopu koga je promovisana i knjiga "Srebrenica u traganju za istinom", autora Milivoja Ivaniševića.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи