Suđenje Simonoviću zbog ugrožavanja bezbednosti Tadića

Suđenje Vladici Simonoviću, okrivljenom za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Borisa Tadića i potpredsednika vlade Božidara Đelića, trebalo bi da počene sutra u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu.

Simonović, inače predsednik organizacije "Familija srpskih navijača",  optužen je za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Borisa Tadića i potpredsednika vlade Božidara Đelića.

Da podsetimo, Beograd je 2. maja 2008. godine osvanuo oblepljen plakatima na kojima je preko fotografije Borisa Tadića i Božidara Đelića ispisano „državni neprijatelji".

Fotografija predsednika države i potpredsednika vlade snimljena je u Luksemburgu pri potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, a plakat nosi potpis organizacije „Familija srbskih navijača".

Pored ovih plakata nalazla se i fotografija Puniše Račića, poslanika u parlamentu Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca, koji je ubio hrvatske poslanike Pavla Radića, Đuru Basaričeka i Stjepana Radića. Organizacija Familija srpskih navijača je inače učestvovala i u oblepljivanju Bulevara Zorana Đinđića natpisima „Bulevar Ratka Mladića".

Za krivično delo ugrožavanje sigurnosti zaprećena je kazna zatvora do tri godine.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">