Priveden bivši vicekonzul Srbije u SAD

Kako RTS nezvanično saznaje, MUP Srbije je, po nalogu Tužilaštva, priveo bivšeg službenika u generalnom konzulatu Srbije u Njujorku Igora Miloševića.

Pretpostavlja se da je privođenje povezano sa slučajem našeg studenta Miladina Kovačevića i zahtevom Sjedinjenih Američkih Država za njegovo izručenje.

Protiv vicekonzula Srbije u SAD Igora Miloševića pokrenut je ranije disciplinski postupak zbog toga što je Kovačeviću, kome su američke vlasti oduzele pasoš, izdao privremenu putnu dozvolu.

Vicenkonzul Milošević je vraćen u Beograd i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, kako bi se ispitalo šta se tačno dogodilo i zašto je Kovačeviću izdao privremenu putnu dozvolu.

Kovačević, koji je studirao u SAD, optužen je za prebijanje i nanošenje teških povreda kolegi sa fakulteta.  Američke vlasti pustile su ga na privremenu slobodu, do početka suđenja, ali mu je bilo zabranjeno da napušta zemlju.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 03. sep 2008, 15:58) - anonymous [neregistrovani]

Pustite čoveka na miru

Ma pustite čoveka na miru i vratite na posao. On je samo omogućio da se pravo bolje sprovede - da jednom mladiću koji je branio čast devojke svog druga ne budu u poroti prijatelji, komšije i rođaci pretučene barabe (koji ima uverenje o povredama lekara sa klinike svojih roditelja). Pa još da mu se službieni advokat pogađa i dogovara sa tužiocem kako bi "jeftinije" prošao. Ovde mu može biti pravedno suđeno ako to SAD žele, jer ovde nema pogađanja i dogovaranja sa tužiocem. Da nisu tu čista posla govori podatak da SAD dižu prašinu kao da je u pitanju Bin Laden lično a ne običan stranac. Crvena poternica, pritisak za ekstradiciju - to se ne čini za običnu kafansku tuču bez obzira na posledice. Uzgred, ni SAD nama ne isporučuju one pilote što su znali da čine ratni zločin bacajući bombe na voz preko mosta u Grdeličkoj klisuri, na litiju preko Varvarinskog mosta, na pijacu u Nišu, na kuće u Vlasotincima, na televiziju u Beogradu, na traktorsku kolonu u Metohiji, na autobusku kolonu izbeglica iz Peći, i još mnogo drugih.

(sreda, 03. sep 2008, 09:11) - sasa [neregistrovani]

nepravda

Ne mogu da verujem da je Amerika napravila toliki haos od ovog slucaja! A sta da kazem ja sto sam 5 nedelja bio u njihovom zatvoru kao najgori zlocinac!!! Da bi se kasnije drzava izvinjavala za gresku koju su napravili!!! Zasto se to neobjavi!!! Napravili su ogromne greske u mom slucaju i niko nije odgovarao za to!!! Voleo bi da se moja prica objavi pa neka svi ocene kakvi su ameri debili!!!

(sreda, 03. sep 2008, 09:08) - aleksandar [neregistrovani]

sramota za srbiju

ono sto su uradili i jedan i drugi je za pohvalu i nasoj zemlji treba da sluzi na cast. prvo covek koji je zastitio neduznu devojku, a zatim i konzul koji mu je pomogao da stigne do srbije. mislim da ono sto je pomenuti vice-konzul uradio treba da sluzi na cast nasoj diplomatskoj sluzbi, a ne da bude za osudu.

(sreda, 03. sep 2008, 06:41) - anonymous [neregistrovani]

srpski heroj

Milosevic je spasao Miladina i to treba ceniti!

(sreda, 03. sep 2008, 00:40) - anonymous [neregistrovani]

svaka cast vicekonzulu

kamo srece da su svi politicari takvi kao konzul i vicekonzul,da se bore za svoje Srbe.

(utorak, 02. sep 2008, 22:15) - Milovan [neregistrovani]

A U AMERICI?

A u Americi o takvim svojim konzulima snimaju filmove u Holivudu i slave ih kao heroje.

(utorak, 02. sep 2008, 20:40) - anonymous [neregistrovani]

A konzul?

I konzul je povučen iz SAD, koliko je bilo informacija dobio je otkaz i pre nego što je pokrenut bilo kakav postupak....

div id="adoceanrsvdcfhklggd">