Poginuo dečak u železničkoj nesreći

Dečak A. M. star 10 godina podlegao je povredama posle nesreće koja se dogodila oko 12 sati na pruzi Zagreb - Beograd, kod Batajnice.

Dečak,  star  10 godina, nastradao je  danas  kada ga je u 12.15 u blizini železničke stanice Batajnica udario međunarodni voz koji je saobraćao iz Zagreba za Beograd, saopštilo je preduzeće Železnice Srbije.

Kako se navodi, dečak čiji identitet u trenutku nesreće nije bio poznat, zadobio je izuzetno teške povrede, ali je još davao znake života kada je odvežen kolima hitne pomoći.

Dečak je pre nesreće, prema izjavama svedoka, sedeo na otvorenoj pruzi 1,5 kilometar pre železničke stanice Batajnica sa devojčicom koja je uspela da se skloni sa šina pre nailaska voza.

Svedoci su potvrdili da je mašinovođa više puta sirenom upozoravao decu koja su sedela na pruzi.

Službe MUP-a i Hitne pomoći kao i Komisija za vanredne događaje Železnice Srbije odmah su izvršile uviđaj nakon nesreće.

U saopštenju se navodi da se na ovom delu otvorene pruge između Nove Pazove i Batajnice vozovi kreću brzinom od 100 kilometara za sat, a za kočenje pri prosečnim brzinama potrebno je između 700 i 1.000 metara.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 01. sep 2008, 23:07) - Sinisa [neregistrovani]

Tragicno

Stvarno je tragicno kad se nesto ovako desi, ali sta su ta deca radila na pruzi cuo sam da su iz hraniteljske porodice da li je moguce da zive tako blizu pruge a da ih nisu opomenuli hranitelji ma zabranili im da se igraju oko pruge, cak i da stave ogradu nestala bi ne bi se ni farba na njoj jos osusila vec bije neko odsrafio i pretopio.

(ponedeljak, 01. sep 2008, 20:43) - anonymous [neregistrovani]

Tragedija, sigurnost pruga da se poveca!

Tragedija za roditelje a i Batajnicu. Mislim da je vreme da se pruge obezbedo propisno oko naselejenih mesta. Potrebno je podici ogradu kako bi se smanjio broj nepotrebnih zrtava, posebno ovakvih tragedija, a i da bi se obezbedila veca sigurnost ne samo gradjana vec i putnika u vozovima. To je vazno jer vozovi su buducnost i da bi postali jos atraktivniji za brze vozove moramo povecati sigurnost pruga.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">