Izgorela džamija

U selu Goševu u novopazarskoj opštini jutros je gotovo do temelja izgorela džamija bez minareta, koja se koristi samo u vreme Ramazana, rekao je šef kabineta reis ul uleme Islamske zajednice Srbije Jakub Leković.

Leković je rekao da su meštani tog sela, pripremajući se za mesec Ramazana koji za islamske vernike ove godine počinje 1. septembra, tražili od Rijaseta da im se odredi imam koji bi u tom objektu obavljao verske obrede.

Reč je o objektu sagrađenom pre petnaestak godina koji se, objasnio je Leković, zbog toga što nema minaret koristi samo u vreme Ramazana.

On je napomenuo da se nekolicina vernika protivila da se od Rijaseta traži da odredi imama za predstojeći Ramazan .

U Policijskoj upravi Novi Pazar su rekli da je požar izbio jutros oko pet sati. Policija je na licu mesta i u toku je uviđaj.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 28. avg 2008, 14:00) - anonymous [neregistrovani]

OPASNE PROVOKACIJE

zasto se vec mesa i komentarise ovaj treci ovo je pozar kao i svi drugi ja tu zivim

(sreda, 27. avg 2008, 16:43) - Milovan [neregistrovani]

OPASNE PROVOKACIJE

Ovo što se događa među Muslimanima u Srbiji su opasne provokacije koje ne samo da destabilizuju njihovu zajednicu, već opasno preti da destabilizuje samu državnu vlast Srbije provocirajući je na normalnu reakciju koja se očekuje od države kako bi to bilo predstavljeno kao prekomerna represija. Kolika je istinska spremnost Islamske zajednice u Srbiji da se razreši taj raskol među njima? Oprezno samo, da ne bude kriv neko treći u svađi dvojice jednakih.

(sreda, 27. avg 2008, 13:42) - anonymous [neregistrovani]

sve je to zalosno

Nema mira jednostavno nemoze normalan svet da zivi i GOTOVO.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">