Preuzet Karadžićev laptop

Branilac i brat bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, Sveta Vujačić i Luka Karadžić preuzeli su u MUP-u Srbije njegov laptop.

Laptop je pronađen u torbi na Batajničkom drumu 11. avgusta. 

Stručnjak za kompjutere Angelina Marković, koja je pregledala laptop rekla je novinarima ispred MUP-a Srbije da je utvrđeno da je kompjuter pripadao Karadžiću i da je u periodu između 18. jula i 11. avgusta korišćen u dva navrata.

Markovićeva je precizirala da je kompjuter korišćen 19. jula i 1. avgusta, kada je na njemu, kako je rekla, rađeno čak 10 sati.

"Dubinska analiza, odnosno dubinski foreznički pregled hard diska koji se nalazi u kompjuteru, utvrdiće šta je sve se dešavalo po slojevima sa tim hard diskom od trenutka kada je asambliran hard disk u fabrici do današnjeg dana", rekla je Angelina Marković.

Prema njenim rečima, taj pregled bi trebalo da obavi "neutralna kuća iz inostranstva".

Što se tiče tekstova u kompjuteru, Markovićeva je navela da će samo njihov autor, odnosno Karadžić, moći da potvrdi njihovu autentičnost, odnosno da li je nešto izmenjeno, nedostaje ili je dopisano.

Prema zvaničnom saopštenju, Karadžić je uhapšen 21. jula, dok Karadžić, njegovi branioci i članovi porodice tvrde da je on uhapšen 18. jula. Haškom tribunalu izručen 30. jula.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">