Šešelju dat rok da se odredi o braniocu

Nastavak suđenja Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom odloženo je, posle kratke proceduralne rasprave, dok se apelaciono veće ne izjasni o žalbi koju su najavili tužioci u vezi sa njihovim zahtevom da Šešelju bude nametnut branilac.

Protiveći se zahtevima tužilaca, Šešelj je ocenio da oni žele "kafkijanski proces" i ponovo upozorio da, ako mu bude nametnut branilac, neće učestvovati u postupku.

Tužilac Deril Mandis naznačio je, nasuprot tome, da se proces ne može nastaviti dok "postoje pitanja uznemiravanja i zastrašivanja svedoka i dok se ne reši pitanje branioca".

Tužilaštvo je, krajem jula, zatražilo da Šešelju zbog navodnog ometanja postupka i zastrašivanja svedoka bude oduzeto pravo da se brani sam i da mu Tribunal nametne branioca. Istim podneskom, tužioci su zatražili i da proces bude prekinut do odluke sudskog veća o tom zahtevu.

Sudsko veće je nedavno odbilo da suđenje prekine i za danas zakazalo nastavak procesa, a tužioci su zatim zatražili dozvolu da na tu odluku ulože žalbu, navodeći i to kao osnov za privremeni prekid postupka.

Uprkos protivljenju Šešelja, veće predsedavajućeg sudije Žana-Kloda Antonetija dalo je dozvolu tužiocima da ulože žalbu, prekinulo postupak i apelovalo na žalbeno veće da o njoj što pre donese odluku.

Istovremeno, Šešelju je dat rok od mesec dana da pismeno odgovori na zahtev optužbe za nametanje branioca.

Povezane vesti:
Krasić: Dva meseca za odgovor o nametanju branioca

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво