Plavšićeva uskoro na slobodi?

Bivši predsednik Republike Srpske Biljana Plavšić za mesec i po dana trebalo bi da bude oslobođena, izjavio je jedan od osnivača Odbora za njeno oslobađanje Svetozar Mihajlović.

Mihajlović, koji je prijatelj Plavšićeve, nada se da će švedska Vlada doneti povoljno rešenje, prenose mediji Republike Srpske.

"Tražili smo, isključivo iz humanih razloga, da Plavšićeva bude na slobodi. Ovoga puta nismo ulazili u političke razloge, visinu i težinu presude, nego isključivo u humane razloge", rekao je Mihajlović.

Plavšićeva se primerno ponašala u Hisenbergu, pa bi uprava zatvora u kome izdržava kaznu trebalo da da pozitivno mišljenje. Razlog više za takvu odluku je i to što u oktobru 2009. godine ističe rok od dve trećine odležane kazne, odnosno tada će ona definitivno biti puštana iz zatvora, kaže Mihajlović.

Portparol ministra pravde Švedske, Martin Valfridson, kazao je da će vlada Švedske u narednih mesec dana dati mišljenje o zahtevu Plavšićeve.

Stav švedske Vlade biće prosleđen u Haški tribunal koji treba da donese konačnu odluku.

Plavšićeva izdržava kaznu u švedskom zatvoru Hisenberg.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 21. avg 2008, 18:56) - anonymous [neregistrovani]

NE!

naravno da se ne sme pustiti na slobodu! Ona je ubila neduzne civile, nebitno koji narod, ali ponajvise je unistavala bosnjacki narod. ja sam srbin, ali nisam za njeno pustanje. nek doceka 100. u zatvoru!

(četvrtak, 21. avg 2008, 13:24) - miodrag [neregistrovani]

Slovenija tovarniška 3-č 5270 Ajdovščina

Mislim da bi bilo pravedno da se je oslobodi daljeg izdržavanja kazni kod nje je tako kako je priznala je svoje , ali treba one koji su pušteni,oslobodjeni da ih ponovo pozovu i kazne.

(četvrtak, 21. avg 2008, 11:57) - Ljubisa G. [neregistrovani]

pravo nije pravda

Apsolutno se slažem sa stavom o anglo-saksonskom pravu! Još i više pred USA-NATO-Tribunalom u Hagu okrivljeni srpski politički i vojni lideri a priori nemaju ni najmanje šanse da bilo šta u svoju korist ostvare, i eventualno skinu teško breme jedinog genocidnog naroda u modernom Svetu, kako je u nekim procesima i presuđeno.Čitava kaznena politika se samo nastavlja.
Biljana Plavšić je samo jedan od slučajeva koji služe za dokazivanje potpune pravičnosti i nepristrasnosti Haškog Tribunala prema optiženim Srbima.Ima tu par oslobodjenih radi pariteta sa nekim od HDZ,SDA i UČK monstruma kao:neoptuženim pok.F.T.,pok.A.I. i optuženi pa oslobođenim N.Orićem,R.Haradinajem i ostalim satrapima!
Uostalom zašto se već jednom USA ne pridruži osnivačima i prizna Redovni Međunarodni Sud Pravde u Hagu!? Znaju dobro kako bi prošli njihovi zločinci u nekoliko ratova šitom sveta koje su vodili pa pobegli povijena repa!GENOCID koji su oni na više mesta sproveli detaljno!

(četvrtak, 21. avg 2008, 11:49) - anonymous [neregistrovani]

Neka u... u zatvoru

Srbima su natovarili sva zla ovog svijeta da bi prikrili svoja.

(četvrtak, 21. avg 2008, 10:54) - anonymous [neregistrovani]

pravo nije pravda

Haški sud je uređen kao i celo anglo-saksonsko pravo: optuženi znaju često da priznaju i ono što nisu učinili da bi bili oslobođeni nekih drugih (možda isto problematičnih) optužbi. Ako optuženi proceni da će ga iz bilo kog razloga prestrogo osuditi, još ako je iole psihološki labilniji, prihvatiće da je ubio rođenu majku pre nego što se rodio. U tom smislu Haški procesi su prilično nalik onim u Staljinovim čistkama.

(četvrtak, 21. avg 2008, 10:35) - anonymous [neregistrovani]

Neka u... u zatvoru

A sta ce reci zrtve Orica ili Haradinaja?!

(četvrtak, 21. avg 2008, 00:34) - Miroslav Beograd [neregistrovani]

Neka u... u zatvoru

Netko tko je priznao, tko je optuzen za zlodjela koja je cinio ( procitajte) ne smije boiti prijevremeno pusten na slobodu, sa tim vise sto je dobio "blagu " kaznu.
Sto ce zrtve reci..?