Читај ми!

Uhapšen predsednik opštine Nova Crnja

Predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov i još šest osoba uhapšeno zbog primanja i davanja mita. Među uhapšenima i suvlasnik preduzeća "Metkom" u Kikindi Ljubiša Kovačević.

Zrenjaninska policija uhapsila je predsednika opštine Nova Crnja Peru Milankova i još pet osoba, rekao je za RTS portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Među uhapšenima je i suvlasnik preduzeća "Metkom" u Kikindi Ljubiša Kovačević. Milankov i Kovačević su uhapšeni sinoć prilikom primopredaje 200 hiljada dinara.

Sumnja se da je firma "Metkom", koja je obavljala većinu poslova na infrastrukturi u opštini Nova Crnja, te poslove dobijala na nameštenim tenderima.

"Više tužilaštvo u Zrenjaninu ih sumnjiči za krivično delo primanje i davanje mita. Optuženi su davali mito veći od 100.000 dinara za dobijanje poslova, dok je opštinski budžet oštećen za oko milion dinara", istakao je Zorić u izjavi za RTS.

Kako je naveo Zorić, tužilaštvo je zatražilo određivanje pritvora za sve uhapšene.

Policija je saopštila da su među uhapšenima i vlasnik preduzeća "Model 5" iz Beograda Z.P. (1970), građevinski inženjer M.N. (1954), vlasnik preduzeća "Transbis komerc" iz Zrenjanina B.V. (1973) i vlasnik preduzeća "DND zaštita na radu" iz Zrenjanina N.Ć (1980).

Opština Nova Crnja je, tokom 2012. godine, raspisala javnu nabavku male vrednosti za izgradnju kapele, za radove na uličnoj infrastrukturi i ravnanje poljskih puteva na teritoriji te opštine.

Postoje osnovi sumnje da je vlasnik preduzeća "Model 5" Z.P, po prethodnom dogovoru sa Perom Milankovim dobio posao na izvođenju radova oko signalizacije u Opštini Nova Crnja, a Z.P mu je kao protiv uslugu kupio nameštaj vredan 400 hiljada dinara.

Takođe, Milankov je od osumnjičenog M.N zahtevao i dobio iznos od 200 hiljada dinara, u dva navrata, zbog toga što mu je poveren posao nadzora nad izvršenjem javnih radova.

Policija sumnjiči Milankova sumnjiči i da je od B.V zahtevao i dobio iznos od 650.000 dinara, jer je njegovom preduzeću "Transbis komerc" poveren posao na ravnanju atarskih puteva u Opštini Nova Crnja.

Osumnjičeni je angažovao je preduzeće "DND zaštita na radu" za poslove obezbeđenja u Opštini Nova Crnja, koje je u vlasništvu N.Ć, a od koga je kao protiv uslugu, za dobijen posao, tražio da se na račun FK Budućnost iz Srpske Crnje uplati 100.000 dinara i 100.000 dinara na račun NN osobe, što je Ć. N. i učinio.

Ministarsstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da u cilju dokazivanja ostalih koruptivnih krivičnih dela nastavlja dalji rad na ovom slučaju.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво