Ugašen požar na Tari

Požar koji je izbio u Nacionalnom parku "Tara" je ugašen, a pripadnici vatrogasne službe su i dalje na terenu iz preventivnih razloga, izjavio je predstavnik Ministarstva za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Radislav Momirov.

On je rekao da su stručne ekipe Nacionalnog parka blagovremeno reagovale poučene iskustvima iz prošle godine a da su na terenu još uvek zbog vetra koji preti da dovede do ponovnog izbijanje vatre.

Požar je izbio u privatnoj šumi, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom i sreća je što je lokalizovan posle par sati,

rekao je Momirov, koji je pomoćnik ministra u sektoru za zaštitu prirode, pošle obilaska područja zahvaćenog vatrom.

On je potvrdio da je do požara došlo zbog varničenja iskidanog kabla na dalekovodu koji prolazi kroz područje Nacionalnog parka

Načelnik sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Predrag Marić je prethodno rekao Tanjugu da je do požara došlo u lokalnom zaseoku Zaovine koji se nalazi na području Nacionalnog parka "Tara".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво