Читај ми!

Vlasniku "Maks Beta" oduzeta imovina

Pivremeno oduzeta imovina Saši Marčeti iz Zrenjanina, vlasniku firme "Ju-krijkos" i lanca sportskih kladionica "Maks Bet". Marčeta je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i nezakonito organizovanje igara na sreću, kao i za malverzacije prilikom privatizacije Beograd filma.

Vlasniku firme "Ju-krijkos" i lanca sportskih kladionica "Maks Bet", Saši Marčeti, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde privremeno je oduzela imovinu, izjavio je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Saša Marčeta je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i nezakonito organizovanje igara na sreću, kao i za malverzacije prilikom privatizacije Beograd filma.

Rešenjem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, Saši Marčeti oduzet je poslovni prostor od dve ugostiteljske prostorije u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, čija je ukupna površina 113 kvadratnih metara, rekao je Homen je agenciji Beta.

Istim rešenjem od okrivljenog su oduzeti kuća od 90 kvadratnih metara u Petrovaradinu, garaža i 47 ari placa, od kojih su neki delovi upisani u katastar kao vinograd Albegovac.

Kako je naveo Homen, od Marčete je takođe oduzeta i njiva površine 55 ari koja se nalazi u opštini Knjaževac. Od povezanog lica Anke Marčete oduzeti su voćnjak i vinograd u Petrovaradinu.

Ministarstvo pravde i Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, kao sastavni organ Ministarstva, rade u punom kapacitetu, bez obzira što su u toku pregovori o formiranju nove vlade, naveo je Homen.

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom odmah postupa po svim rešenjima ili naredbama koje dobija od sudova i tužilaštava, a istovremeno sa svim nadležnim državnim organima vodimo koordiniranu borbu protiv kriminala i korupcije, ukazao je Homen.

On je dodao da je vrednost oduzete imovine odavno prošla 350 miliona evra, a s obzirom da se vode brojne finansijske istrage, taj iznos bi vrlo brzo mogao da iznosi i pola milijarde evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи