Читај ми!

Lekari uhapšeni zbog mita

Policija uhapsila četvoro lekara Opšte bolnice u Užicu osumnjičenih za mito od 10.000 evra.

U nastavku akcije suzbijanja korupcije u zdravstvu, na području Užica, Beograda i Kragujevca policija je uhapsila četvoro lekara osumnjičenih da su tražili i dobili mito od 10.000 evra, prenosi agencija Beta.

Oni se sumnjiče da su upućivali pacijente da uzimaju ortopedska pomagala od dve firme, čiji su direktori su takođe uhapšeni, saopštila je policija. 

Uhapšeni su lekari fizijatri Opšte bolnice u Užicu Divna T. i Ana B, načelnica Odeljenja fizijatrije Snežana P, i ortoped Goran J.

Među uhapšenima su i direktor preduzeća "Ortopedija MC" iz Beograda Marko C, direktor firme "Ortopedija luks" iz Kragujevca Nikola L, kao i vozač Miodrag M.

U saopštenju MUP-a navodi se da su osumnjičeni, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, od 1. juna 2011. godine do 15. januara, uz prethodno postignuti dogovor sa Markom C. i Nikolom L, upućivali svoje pacijente da ortopedska pomagala nabavljaju od njihovh firmi.

"Zauzvrat su od Marka C. i Nikole L. zahtevali i dobili mito u iznosu od više od 10.000 evra, dok su isporučena pomagala njihove fime naplaćivale od Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja",  navodi se u saopštenju MUP-u.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи