Читај ми!

Obustavljen postupak protiv Borojevića

Sudski postupak protiv bivšeg direktora Instituta za radiologiju i onkologiju Nenada Borojevića biće obustavljen, rekla portparol Specijalnog suda Maja Kovačević.

Protiv bivšeg direktora Instituta za radiologiju i onkologiju Nenada Borojevića, koji je juče pronađen mrtav, biće obustavljen sudski postupak u kome mu je nedavno bio privremeno oduzet stan.

To je Tanjugu rekla portaprol Specijalnog suda Maja Kovačević, podsećajući da je nedavnom odlukom tog suda u Beogradu Borojeviću privremeno bio oduzet jedan stan u centru prestonice.

Rešenje o privremenom oduzimanju stana Borojeviću u Pop Lukinoj ulici doneto je pre desetak dana, precizirala je Kovačevićeva.

Prema njenim rečima, zbog Borojevićeve smrti sudski postupak biće obustavljen.

"Krivični postupak će rešenjem suda biti obustavljen samo u odnosu na Borojevića, dok će se u odnosu na ostale optužene nastaviti tamo gde je prekinut na poslednjem pretresu", napomenula je Maja Kovačević.

Optužnicom tužilaštva za organizovani kriminal teretio se da je sa još osmoro optuženih, od marta 2007. do 2009. godine, sa predstavnicima farmaceutskih kuća dogovorao da im unapred daju podatke o potrošnji citostatika, kao i o planiranim postupcima javnih nabavki.

Borojević je uhapšen 30. juna 2010. godine u okviru policijske akcije "Kraba", zbog sumnje da je primao mito od farmaceutskih kuća. Branio se sa slobode od optužbi za zloupotrebu službenog položaja, ali uz elektronski nadzor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво