Читај ми!

Borojević izvršio samoubistvo

Bivši direktor Instituta za onkologiju Nenad Borojević, optužen za malverzacije prilikom nabavke citostatika, obesio se u šumi na Košutnjaku.

Bivši direktor Instituta za onkologiju doktor Nenad Borojević, optužen da je nabavkom citostatika oštetio Institut i da je primao mito, obesio se u šumi na Košutnjaku, potvrđeno je RTS-u u Višem sudu u Beogradu.

Šef obezbeđenja zgrade RTS u Košutnjaku Mileta Janković kaže da ih je, oko 13 časova, čovek koji stanuje u blizini obavestio da je, šetajući šumom, primetio telo.

"Pozvao sam policiju, izašli su na uviđaj, posle dva do tri sata dežurni inspektor me je obavestio da je lice koje se obesilo dr Borojević i da na levoj nozi ima uređaj za praćenje ili za kućni pritvor", objasnio je Janković.

Zvanična potvrda identiteta očekuje se od Instituta za sudsku medicinu, iako je u džepu odela pronađena Borojevićeva lična karta.

Prema podacima elektronskog nadzora, Borojević je stan napustio sinoć u 18.25. 

Advokat Strahinja Kastratović tvrdi da je Borojevića teško pogodilo to što je pre dva dana dobio otpravak presude o privremenom oduzimanju stana koji je njegovoj supruzi ostavljen na upotrebu. O tome su, kaže, razgovarali juče, kada su se poslednji put čuli.

"Ja sam omalovažavo tu sudsku odluku. Rekao sam da je to odluka protiv koje se moramo boriti i da imamo pravo žalbe i svega ostalog, ali da to nije stvar oko koje bi trebalo da se nervira, čak mislim da o tome ne treba posebno da pričamo", rekao je Kastratović.

Borojević je uhapšen u akciji "Kraba" 30. jula 2010. godine, zbog sumnje da je primao mito od farmaceutskih kuća.

Borojeviću je početkom jula određen pritvor, koji je potom zamenjen merom kućnog pritvora uz elektronski nadzor. Međutim, 1. jula ponovo je uhapšen i vraćen u zatvor po odluci Prvog osnovnog suda u Beogradu zbog novih optužbi za korupciju.

Pritvor mu je u tom predmetu ukinut 9. novembra i Borojević je vraćen na stari režim zabrane napuštanja mesta boravišta uz elektronski nadzor.

Borojević i još sedam osoba optuženi su za mito i nameštanje tendera za nabavku citostatika od 2007. godine do 2009. godine.

Prema optužnici, Borojević se tereti da je u tom periodu od farmaceutskih kompanija primio poklone u novcu, na osnovu fiktivnih ugovora o delu i ugovora o stručnoj pomoći, u iznosu od 11,2 miliona dinara i 11.800 evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво